Wanneer je naar het buitenland gaat om er even lekker tussenuit te gaan, dan wil je natuurlijk wel gerust op vakantie.

Leuk: eindelijk eens die grap die kunnen maken.

Dat je in Nederland goed voor zorg bent verzekerd, dat wordt echter al heel gauw als vanzelfsprekend genomen. Ook wanneer je de grens overgaat. Dat is echter lang niet altijd even handig. Want waar ben je nu precies voor verzekerd, wanneer je in het buitenland bent? Daarover kun je in dit blog artikel meer lezen!

Spoedeisende hulp

Voor spoedeisende hulp in het buitenland dekt jouw basis zorgverzekering het leeuwendeel. Dit geldt wereldwijd. Of je nu aan het bergbeklimmen bent in Afrika, op wintersport bent in Oostenrijk, of struikelt op een slecht wegdek in België. Er zitten echter wel een aantal haken en ogen aan die globale dekking voor spoedeisende hulp. Wanneer je bijvoorbeeld slachtoffer bent van een ernstig ongeluk in de Verenigde Staten en geopereerd moet worden, dan is de kans aanzienlijk groot dat je bij moet betalen. En niet zo’n beetje ook. Dat komt omdat de wet er vanuit gaat wat de behandeling in Nederland zou kosten. Daardoor betaal je in sommige landen nu eenmaal meer bij, voor dezelfde zorg. Hetzelfde geldt overigens voor landen waar de zorg over het algemeen goed is. In landen zoals Zwitserland, Japan en Canada betaal je meer voor zorg, dan hier in Nederland.

Welke zorgverzekering voor het buitenland

Wanneer je in het buitenland verblijft, dan kun je kijken naar dubbele verzekeringen. En of je nu op korte vakantie bent, of voor de lange termijn in het buitenland bent (bijvoorbeeld voor de studie): het is aan te raden om naar extra verzekeringen te kijken. Er zijn er in principe twee: de speciale reisverzekering en de aanvullende verzekering bovenop je basis zorgverzekering. De reisverzekering heeft een bredere dekking en kun je het hele jaar door afsluiten. Een normale zorgverzekering kun je namelijk enkel en alleen op 1 januari in het nieuwe jaar afsluiten. De aanvullende verzekering bij je zorgverzekering biedt niet dezelfde dekking als de reisverzekering. Door bepaalde beperkingen kan het zijn dat deze aanvullende optie voor jou niet de beste optie is.

Om uit te zoeken welke dat wél is kun je het beste…

…zorgverzekeringen vergelijken!

Aan het einde van de dag kun je ook voor aan reis zorgverzekering of aanvullende verzekering het best het internet raadplegen. Bezoek één van de vele handige vergelijkingswebsites. Zo kun je snel en eenvoudig (houd het voor jezelf lekker makkelijk) een goede zorgverzekering voor het buitenland vinden.