Je herkent het vast wel: net niet genoeg ruimte hebben op je telefoon om die ene app te downloaden, of geen foto’s meer kunnen maken omdat je galerij weer eens vol zit. Ik heb dit probleem constant. Daarom kon ook ik persoonlijk mijn geluk niet op toen ik de oplossing vond: de Micro SD kaart 64 GB!

De technische kant

Dit kleine kaartje, niet veel groter dan de nagel van je duim, heeft maar liefst 64 gigabyte aan opslagruimte. Hoe hoger het GB aantal, hoe sneller de kaart bestanden opslaat. Wel raakt een SD kaart (en elke vorm van opslag) snel vol, als je deze vol zet met video’s en geluidsopnames, dus zorg dat je deze regelmatig verwijderd of opslaat in een Cloud.

De afkorting SD staat voor Secure Digital. Het handige kaartje werd in 1999 uitgevonden en is sindsdien ontzettend verbeterd. De vorm was meteen geraffineerd: het asymmetrische ontwerp zorgt ervoor dat je de kaart niet verkeerd om in je telefoon kan stoppen. Ook zorgt het kunststof omhulsel ervoor dat de chip zelf niet in contact komt met je vingertoppen. Je kan het kaartje dus zonder problemen aanraken.

Wel kan het even zoeken zijn met het installeren van een SD kaart. Zeker als je misschien minder technisch bent. Maar als het eenmaal werkt zal je merken dat je weer zonder problemen foto’s kan opslaan en apps kan downloaden. Dit is ideaal voor op vakantie! Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je geen foto’s op kunt slaan net bij die mooie waterval.

Houd je telefoon schoon

Een andere truc, naast het kopen van een SD kaart, is om regelmatig je foto’s en filmpjes over te zetten naar je computer of een online opslag. Ook is het in de gaten houden van je apps (heb je apps op je telefoon die je nooit gebruikt? Verwijder ze helemaal, of verwijder de updates voor meer opslag!) en het algemeen opschonen van je telefoon altijd een goed idee.

Dus, als je ooit opslag tekort komt, dan is de SD kaart 64 GB jouw oplossing!