Zoek je een originele manier om op vakantie te gaan, dan is een safaritent misschien wel een goed idee. Safaritenten zijn onderdeel van het nieuwe fenomeen ‘glamping’ en bieden een luxe ervaring op het gebied van kamperen. Kamperen in een safaritent is buitengewoon luxe, maar daarnaast ook erg sfeervol. Voor iedereen die eigenlijk niet wil kamperen vanwege de ongemakken, is dit idee bedacht. Met succes, want een safaritent huren is tegenwoordig erg populair. In mijn blog op Gagerustopvakantie.nl vertel ik over vakanties en comfort. Daar valt dit onderwerp zeker onder.

Wat is een safaritent precies?

Een safaritent is eigenlijk een hele grote tent, gebouwd in een houten frame. Het zorgt ervoor dat je een klein huisje tot je beschikking hebt in de stijl van een echte safari. Wie overnacht in een tent als deze is verzekerd van de sfeer die kamperen met zich mee brengt. Kamperen in het bos is op zichzelf al een spannend en sfeervol idee, maar een safaritent zorgt voor die extra dimensie. Daarnaast zijn dit soort tenten vaak van alle gemakken voorzien. Het wandelen naar de toiletgebouwen met een wc rol onder je armen is verleden tijd. In de afgelopen jaren is deze vorm van kamperen zo populair geworden, dat luxe kamperen tegenwoordig overal op de wereld mogelijk is.

Het verschil met normaal kamperen

Natuurlijk is het grote verschil in een safaritent en een normale tent de beleving in de natuur. Het is erg gaaf om op deze manier midden in de natuur je vakantie te vieren. Je komt zeker tot rust als je kiest voor deze manier van kamperen. De luxe van het kamperen zorgt er daarnaast voor dat je echt die verschillen wel merkt met het normale kamperen. Zo zijn deze tenten vaak ingericht met leuke meubels en beschikken ze over een goede isolatie. Een sanitaire voorziening is zelfs geen overbodige luxe. De tenten worden gebouwd vanuit een stalen frame, waardoor er geen ruimte voor touwen nodig is. De bewegingsruimte rondom de tenten is daardoor veel groter. Ook zorgt dit voor een beter aanzicht van de slaapplek.

Mijn ervaring

Ik was net als veel mensen vroeger ook zo’n type. Ik had geen zin om te kamperen vanwege de ongemakken. Ik ben nu inmiddels vijf keer op vakantie gegaan met een safaritent en ik kan niets anders zeggen dan dat de ervaring fantastisch is. Het gevoel van kamperen wil iedereen, maar iedereen wil ook die luxe. De combinatie wordt hier gemaakt.