Huh, winter? We zitten toch nog midden in een top-zomer? Met deze zomer zal je de winter wel vergeten zijn. Zonnige dagen waar geen eind aan lijkt te komen. Zon, zee en strand zijn natuurlijk leuk, maar er zijn genoeg mensen die niet van de warmte houden en weer naar de winter verlangen. En voor de zon liefhebbers: Aan alle goede dingen komen een eind. De winter kan heel leuk zijn, zorg er voor dat je winter klaar bent met de kleding van Patagonia. Wij van ga gerust op vakantie zijn ontzettend fan van dit merk. Binnen vijf minuten weet jij waarom. Lees dus snel verder!

Patagonia outdoor

Patagonia is van oorsprong een buitensport kleding merk. Patagonië ligt in Chili en Argentinië, Outdoorsport landen bij uitstek! Door de zowel hoge als lage temperaturen in Patagonië, heeft het merk kleding ontwikkeld die je zowel koel houdt, als warm houdt. Ideaal voor de wisselende temperaturen in ons kikkerlandje. Patagonia maakt al sinds 1973 de beste outdoor kleding ooit. Technische jassen met de meest vette features; zoals gelijmde naden, ultra lichtgewicht duck down, 2-layer beschermende lagen en nog veel meer. Als je van technische hoogstandjes houdt, dan zijn Patagonia jassen om je vingers bij af te likken. Of je nou een fervent buitensporter bent, of gewoon van mooie kwaliteits- kleding houdt, Patagonia is voor iedereen een geweldig merk om te dragen.

Milieuvriendelijk

Doordat Patagonia als merk zijnde zo erg houdt van bergen, rivieren en al het andere natuurschoon, maakt zij er ook een punt van om zo milieuvriendelijk mogelijk te opereren als bedrijf. Zo hebben zij een aparte website voor gebruikte Patagonia kleding namelijk: wornwear. Heb je liever nieuwe kleding? Dan hoef je je ook niet druk te maken over het milieu. Patagonia neemt namelijk verantwoordelijk voor de hele lifecycle van haar producten, zodat je weet dat hetgeen wat je koopt van naad tot jas, helemaal milieuvriendelijk is!

Winterklaar

Omdat sportkleding altijd handig is, kan je met zekerheid zeggen dat de kleding van Patagonia tijdloos is qua stijl. Natuurlijk worden de kledingstukken steeds beter gemaakt, dankzij vernieuwende technologieën. Zo blijf je in de beste meest hoogwaardige kwaliteits-kleding lopen. Of je nu outdoor fanaat bent, of gewoon van goede kleding houdt, Patagonia zorgt er voor dat jij klaar voor de winter bent. Neem bijvoorbeeld de jassen van Patagonia. Deze zijn lekker gevoerd, regen en winddicht en ideaal voor ons Nederlandse klimaat. Om het dierenwelzijn te verzekeren, gebruikt Patagonia enkel voor 100 % diervriendelijk, traceerbaar dons. Dit betekent dat al het dons afkomstig is van dieren die niet gedwongen gevoederd werden voor foie grois en niet levend geplukt. De ‘Traceable Down Standard’ staat voor de hoogste garantie van dierenwelzijn in de kledingindustrie. Patagonia startte dit proces in 2007 op en is het enige merk dat hierin pionierde. Patagonia controleert hun donslevering via externe audits die de logistieke keten tot in de details inspecteren. Zo ben niet alleen jij winter klaar, maar is er geen onnodig dierenleed te pas gekomen aan het produceren van jouw perfecte winterjas!