Vakantiebenodigdheden

Je gaat op vakantie en neemt mee….In ieder geval zwemkleding en niet te vergeten een mooie zonnebril. Vooral wanneer je je vakantie gaat doorbrengen in een warm land, waar continue de zon schijnt, heb je een zonnebril hard nodig. Een zonnebril zorgt ervoor dat het felle zonlicht wordt getemperd zodat het wat rustiger is voor je ogen. Je ogen zijn belangrijk. De wat duurdere brillen hebben als werking, dat het meeste ultraviolette licht wordt tegen gehouden. UV-licht, vooral wanneer je dit te vaak in je ogen krijgt, kunnen op den duur grijze staar veroorzaken.

Categorieën zonnebrillen

Je bent van plan een mooie zonnebril te gaan kopen voor de komende vakantie. Bedenk dan dat een zonnebril wordt ingedeeld in een vijf-tal categorieën. Met een sterkte van 0 tot 4 wordt aangemerkt hoeveel UV-licht er wordt doorgelaten.
UV-straling is schadelijk voor de huid. De meeste mensen weten wel, dat je moet smeren met zonnebrand, om de schadelijke UV-straling niet door te laten. Helaas zijn de nadelige gevolgen voor de ogen, nauwelijks bekend. Vooral op latere leeftijd kan een te veel straling, het verschil maken tussen slechtziend of goed zicht houden.

Een aantal tips voor het kopen van een mooie zonnebril

Gezichtsvorm
Let er op dat een zonnebril goed past bij de vorm van het gezicht. Heb je een uitgesproken rond gezicht, dan is een zonnebril met ronde glazen not done. Je krijgt er namelijk een nóg ronder gezicht van.
Met een ovaal gezicht, heb je een gezichtsvorm waar veel modellen zonnebrillen bij passen.
Met een hartvormig gezicht kun je vele kanten op, (breed voorhoofd, smalle kin. Kies echter niet voor een te groot en te breed model.
Kleuren
Kleuren kun je aanpassen bij je huid- of haarkleur. Maar ook de kleur van je kleding kan met een bijpassende, mooie zonnebril een geweldige outfit vormen.
Bedenk, waarom je een zonnebril wilt dragen
Gebruik je een zonnebril puur om een moderne, hippe uitstraling te hebben, of wil je dat deze ook echt bescherming biedt voor je ogen. Een mooie zonnebril hoeft echt niet duur te zijn en kan de juiste bescherming bieden tegen direct zonlicht. Vooral op een vakantiestrand heb je een goede bril écht nodig. Wanneer er op het label van de zonnebril UV-400 of biedt 100% UV-bescherming staat, dan zit je goed, en kun je zorgeloos van de zon genieten.
Budget
Er zijn zonnebrillen die 10 euro kosten. De duurdere merk-exemplaren kosten al snel 500 euro. Kies de gulden middenweg en houdt een bepaald bedrag in je hoofd wanneer je een zonnebril gaat aanschaffen. Een mooie zonnebril, die wat meer geld kost geeft je plezier voor meerdere vakanties. Kies dan een simpel, gangbaar model wat met een groot aantal vakantie-outfits kan worden gecombineerd. Kijk voor inspiratie op verschillende websites die mooie zonnebril aanbiedingen hebben.