Waar gaan we heen?

We hebben een tijdje geleden besloten dat we een nieuwe reis gaan maken in 2020. We hebben natuurlijk al heel wat landen gezien de afgelopen tijd. De grootste discussie op het moment is wat we graag willen zien. Ik wil namelijk heel graag naar en natuurgebied met tropische dieren en Afrikaanse steppes, mijn reisgenoot wil liever naar mooie bergen. Dat is simpelweg niet. Te. Combineren. Impossible. Dat zorgde voor flink wat verhitte discussies tot nu toe. Waar ik aankaartte dat sneeuw ook gewoon hier valt in Friesland, kreeg ik terug te horen dat ik op Netflix ook naar roofdieren kon kijken. We kwamen er simpelweg niet uit. Gelukkig ging het automatisch sparen in de tussentijd door, waardoor het budget voor een verre reis verder groeide.

Tanzania: wat een ontdekking!

Ik vind het gelukkig leuk om reizen op internet op te zoeken en me verder te verdiepen in een land en de cultuur. Zo botste ik op Tanzania reizen. Ik had eigenlijk nog nooit echt veel gehoord over Tanzania en was van plan verder te gaan zoeken, tot ik opeens zag dat hier Afrikaanse steppe en tropische dieren rondliepen. Er zijn zelfs safari-reizen met hele goede recensies. Ik besloot het maar op te geven: het zag er prachtig uit maar reisgenoot had al aangegeven niet mee te komen als er geen bergen waren. En opeens zag ik het licht: ligt de Kilimanjaro hier niet in de buurt? Niks in de buurt, het ligt ín Tanzania. Geweldig! Ik denk dat dit een serieuze kanshebber is voor onze volgende trip. Het is groot genoeg voor een flinke rondreis van een aantal weken om de cultuur te kunnen proeven, we kunnen een bergtrekking doen en ik zie met veel geluk een aantal koppies van de Big 5 langskomen.

Een goed alternatief

Echter gaan wij nooit voor een keus zonder alternatief: altijd even vergelijken, je weet nooit wat je verder  tegenkomt. Ik heb verder gekeken op dezelfde site en vond ook hier Argentinië reizen. Kijkend naar de ideale combinatie cultuur en natuur is dit ook een grote kanshebber. De grote steden als Buenos Aires bieden genoeg cultuur voor een dikke week vertier en daarnaast heeft het land, net als Tanzania, een grote verscheidenheid in natuur. Er zijn gebieden vol koude met ijs, maar ook uitgerekte vlaktes met helemaal niets, en verzegelde jungles. Deze keus wordt nog verdomde lastig, beide landen lijken prachtig en wil ik heen. Iemand tips hoe we hier nog uit kunnen kiezen? Zou lootjes trekken werken? Of moeten we de reis gewoon combineren? Ik laat jullie weten wat het wordt!