Als je op reis gaat of iemand wilt afhalen van de luchthaven dan is het natuurlijk handig om te weten waar je je auto kunt parkeren bij Schiphol. Als je haast hebt kun je online boeken met Terminal Valet Parking. Daar kun je de sleutels van je auto overhandigen en wordt de auto voor je geparkeerd. De parkeergarage is overdekt en beveiligd. Wanneer je terugkomt staan de sleutels en auto vertrouwd op je te wachten. Voor deze parkeer service moet je wel eerst een reservering maken

Ga je zelf niet op reis maar moet je iemand afzetten op ophalen, dan kun je het best parkeren bij P1 Kort Parkeren. Binnen 10 minuten kun je lopen naar de vertrek- en aankomsthallen. Ga je zelf op vakantie dan kun je het best parkeren bij P3 Lang Parkeren. Hier kun je kiezen voor parkeren op het terrein zelf of parkeren in de garage. Om de 10 minuten vertrekt er een snelbus en die brengt passagiers naar de terminal.

Wat is smart parking?

Tegenwoordig kun je ook gebruik maken van smart parking bij Schiphol. Schiphol Smart Parking is een snelle en slimme manier om jouw achter te laten. Om voor een korting in aanmerking te komen boek je de parkeerplaats minimaal 2 weken voor je vertrek. Voor een maximale korting reserveer je ten minste 6 weken van te voren. Betalen kun je met iDeal en credit card. Hoe eerder de reservering, hoe hoger de korting zal bedragen en dan ben je natuurlijk ook verzekerd van een plek, zelfs in de drukke seizoenen. Er zijn verschillende manieren om de parking te betreden en kan er gekozen worden voor kentekenherkenning. Dat betekent dat je gelijk, zonder gebruik te maken van jouw creditcard, naar binnen kunt rijden. Ben je in het bezit van een parkeercode dan kun je die gewoon intoetsen en pak je je parkeerkaartje. Bij het binnenrijden is er een speciale zone waar de bagage en overige passagiers alvast uit de auto kunnen stappen. Dat bespaart veel moeite, vooral met alle bagage

Je auto kun je rustig parkeren in een beveiligde garage. Dat betekent dus dat er 1x24u toezicht en strenge controle is van het in- en uitrijden. De auto kan er dus met een gerust hart worden achtergelaten en het maakt daarbij niet uit hoe lang de duur zal zijn. Ook voor lang parkeren is Schiphol Smart Parking een aantrekkelijke optie, vanwege de lage tarieven die er worden gehanteerd. De duur van de periode geef je altijd van tevoren op de reservering aan.

Kom je terug van vakantie of zakenreis? Dan loopt alles weer vlot zoals tevoren. Bij terugkomst stap je gelijk in de pendelbus welke al staat te wachten bij de terminal en bevindt je je na een paar minuten op de parking. Ook hier is het een goed idee om alle bagage en overige passagiers te laten wachten bij de ophaalzone en kunnen die snel in de auto.