Een vakantie naar het zuiden van Spanje, bekend als Andalusie, is absoluut de moeite waard. Een mix van de rust in de natuur en mooie steden. Dat alles onder de heerlijke Spaanse zon! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit gebied te ontdekken via een fly en drive. Je vliegt naar het gebied en er staat een auto klaar zodat je Andalusie op eigen houtje kan gaan ontdekken. Lees hier waar je dan zeker moet zijn geweest!

 

Neem een bezoekje aan Ronda

Ronda is een unieke stad dat wordt omgeven door riviervalleien, enorme bergen en ook zijn charmes heeft vanwege de deling van een diepe kloof. Deze kenmerken zorgen ervoor dat het uitzicht over de stad werkelijk adembenemend is. Als je je reis naar Andalusie zelf samenstelt, is deze stad echt de moeite waard om er even langs te gaan. Een tip voor een mooie foto is om deze vanaf de Puerto Nuevo te nemen, de brug die de stad verbindt.

 

Relaxen op een rustig strand

Je gaat uiteindelijk op vakantie om te relaxen en bij te komen van je dagelijkse leven. Waar kan dat beter dan lekker op een handdoekje aan het strand? Nu heb ik het niet over toeristische stranden zoals aan de Costa Brava waar je alsnog vaak lastig gevallen wordt door andere toeristen of opdringerige verkopers, maar een strand waar je echt helemaal tot rust komt. De Playa de los Genoveses bijvoorbeeld! Aan dit strand gelegen in het oosten van Andalusie kom je nog echt tot rust. Geen overvloed aan toeristische strandtentjes of luidruchtige kinderen. Doordat dit gebied is omgeven door een vulkanisch gebied sluit je jezelf even helemaal af van de drukte van de stad.

Buiten deze absolute hotspots zijn er natuurlijk ook genoeg steden in de omgeving die het bezoeken waard zijn, zoals Sevilla of Malaga! Wanneer je gaat voor een fly en drive door Andalusie, kun je jouw reis helemaal zelf samenstellen. Je stapt de auto in en gaan!