Sri Lanka is een fascinerende eilandstaat in de Indische Oceaan met spectaculaire stranden, rijke flora en fauna, een opmerkelijke geschiedenis en eindeloze mogelijkheden voor avonturen. Het smaakvolle eten, beroemde thee, leuke treinen, een hoop olifanten, gastvrije mensen, tijdloze ruïnes, rollende golven en goedkope prijzen maken het tot een geweldige reisbestemming die het vandaag is.

Als je van plan bent dit prachtige land te verkennen met een rondreis Sri Lanka, helpt dit artikel je een perfect plan op te stellen. Hier volgen de 3 leukste en meest populaire plaatsen om te bezoeken in Sri Lanka.

1. Sigiriya

Sigiriya ligt in de centrale Matale-wijk in de buurt van Dambulla en is een 5e-eeuws oud rotsfort met een grote archeologische en historische betekenis. Dit is een van de mooiste voorbeelden van oude stedelijke planning in Sri Lanka. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er wordt gezegd dat de plaats door King Kasyapa als zijn hoofdstad werd gekozen en hij besloot een paleis op de top van de rots te bouwen.

De meest opvallende en opmerkelijke attractie van de plek is de enorme poort in de vorm van een leeuw. Zowel het koninklijk paleis als de hoofdstad werden verlaten na de dood van de koning. De groene jungle en de uitgestrekte vlakte, samen met de historische en archeologische betekenis, maken Sigiriya een van de beste plaatsen om te bezoeken in Sri Lanka.

2. Yala National Park

Sri Lanka is een uitstekende safaribestemming voor wilde dieren met een groot aantal fantastische nationale parken en uiteraard is Yala de beste van alle nationale parken in Sri Lanka. Yala is gescheiden in vijf verschillende blokken en is het op een na grootste nationale park in Sri Lanka na het Lunugamvehera National Park. Met de hoogste concentratie luipaarden ter wereld is Yala gewoon de beste plek om luipaarden te spotten.

Daarnaast zijn er 21 zoetwatervissen, 18 soorten amfibieën, 47 soorten reptielen, 44 soorten zoogdieren en een eindeloos aantal vogelsoorten in het Yala National Park. Dus, terwijl je Sri Lanka verkent, zorg er dan voor dat je niets mist van het ervaren van Yala.

3. Polonnaruwa

Polonnaruwa is een compacte oude stad met tal van 12e-eeuwse sculpturen en de beroemde de Gal Vihara, die uit 3 enorme Boeddha-figuren bestaat. De stad werd uitgeroepen tot hoofdstad door de koning Vijayabahu I, die in 1070 Chola-indringers versloeg om het land te herenigen.

De oude stad Polonnaruwa staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er zijn tal van historische en archeologisch belangrijke bezienswaardigheden te zien in deze oude stad, waardoor het een van de beste plaatsen is om te bezoeken in Sri Lanka.