De Ardennen worden nogal eens over het hoofd gezien. Voor mij de ideale vakantie bestemming. Lekker dichtbij huis. Prachtige natuur. Fantastisch bourgondisch genieten qua gastronomie. Wat wil je nog meer? Okay het weer zo beter kunnen, maar in de zomer is dit dus voor mij de place to go in Europa. Maar wat kun je zoals ondernemen in de Ardennen? Dat ga ik toelichten in dit artikel.

Allereerst zijn de Ardennen een waar paradijs voor survival lovers. De Ardennen zijn met haar rivieren, bergen en uitgestrekte bossen een ideaal speel paradijs voor iedereen die zich wil uitleven in de natuur d.m.v. survival. Vrijwel iedere camping in de Ardennen organiseert wel survival tochten. Een absolute must mijns inziens om dit ooit eens te proberen. Pro tip: boek de survival tocht op een camping die zich specialiseert in deze activiteit zoals Outdoor Camping Barvaux. Er zijn vele mogelijkheden voor survival tochten. Wij gaan al dik 10 jaar naar de Ardennen en hebben nog niet alle opties kunnen verkennen. Een waar paradijs dus voor survival liefhebbers zoals gezegd.

Fietsers en MTB fanatiekelingen kunnen ook aan de trekken komen in de Ardennen. Er zijn ook voor hen vele speciale paden en routes, zodat zij zich kunnen uitleven naar hartenlust. De meeste goede campings verhuren dan ook professionele mountainbikes en racefietsen. Dus je hoeft niet je eigen fiets mee te nemen vanuit Nederland. Wel zo handig.

Erg populair ook onder senioren is (nordic) wandelen. Natuurlijk zijn er ook speciale wandelpaden. Onze tip: zoek een camping waarbij er diverse wandelpaden direct vanaf de camping beginnen, zoals, deze, wel zo handig. Indien je wilt kun je ook een wandel arrangement regelen voor meerdere dagen. Dan is alles al verzorgd voor je, maaltijden, accommodatie, en zo kun je zonder enige zorgen een mooie wandeltocht maken.

Andere mogelijkheden nog niet toegelicht zijn o.a. kanovaren gezien de vele rivieren in dit gebied. Indien je van grotten houdt dan zijn er ook vele mogelijkheden op dit vlak mogelijk. En abseilen en bergsporten liefhebbers zullen zichzelf ook geen moment vervelen in de Ardennen. Kortom, eigenlijk voor iedereen, van jong tot oud is er wel wat te doen in de Ardennen. Voor zeer sportieve mensen en ook de wat minder actieve personen zijn er voldoende mogelijkheden. Heb je helemaal geen zin om jezelf vies te maken in de natuur tijdens een survival tocht? Geen probleem, sommige campings kennen ook een fijn binnen zwembad of een bourgondisch restaurant.