We reizen af en aan tegenwoordig. Zowel voor zaken als voor vakanties vliegen en rijden we de hele wereld over. En alhoewel reizen voor fantastische ervaringen zorgt is het ook een bron van vermoeidheid. De zomer is nu voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Alhoewel de meesten van ons natuurlijk met veel plezier terugkijken op de vakantie denken sommigen misschien ook wel dat het fijn is om thuis te zijn. Reizen kan zwaar zijn zeker als je meerdere dagen aan het rijden of vliegen bent. En het is helemaal verschrikkelijk wanneer je vertraging oploopt door autopech of geannuleerde vluchten. In dit artikel bespreken we een aantal tips om met meer comfort te reizen.

Kleding

De eerste belangrijke tip is om comfortabele kleding te dragen wanneer we reizen. Zowel voor lange autoreizen als lange vluchten kan comfortabele kleding een ontzettend groot verschil zijn. Het is absoluut niet erg om in een wijd, comfortabel shirt en een fijne joggingbroek in het vliegtuig te gaan zitten. Maar ook wat je onder deze joggingbroek draagt kan een groot verschil maken. Ga dus voor comfortabel ondergoed, bijvoorbeeld Calvin Klein boxers. Deze zijn zowel comfortabel als stijlvol. Een andere handige tip wanneer het gaat om comfortabel reizen is de kans dat je normaal kunt slapen te optimaliseren door oogbedekking mee te nemen. Sommige vliegtuigmaatschappijen bieden oogmaskers maar deze zijn vaak weinig effectief.

Persoonlijk neem ik om deze reden dan ook vaak een muts mee die comfortabel zit aangezien ik deze over mijn ogen kan trekken en daardoor fijn kan slapen. Daarnaast neem ik ook altijd eigen oordopjes mee die comfortabel zitten. De laatste tip die ik wil bespreken is extra kleding. Het is namelijk zo dat tijdens een vliegreis je soms in een heel ander klimaat uitstapt dan toen je instapte. Je wilt geen trui en joggingbroek aanhebben wanneer je in de tropen naar buiten stapt. Neem daardoor kleding mee voor het klimaat waar je heen reist en wissel deze om in het toilet in het vliegtuig. 

Eten en drinken

Wanneer je met de auto gaat reizen is het vanzelfsprekend om een tas eten mee te nemen voor onderweg. Maar tegelijkertijd vergeten mensen dit vaak wanneer het gaat om vliegreizen. Tijdens vliegen krijg je namelijk eten. Maar dit is natuurlijk meestal niet de hoogste kwaliteit. Zeker wanneer je probeert gezond te eten of specifieke dieet wensen hebt kun je beter ervoor kiezen zelf eten mee te nemen. Daarnaast neem ook een lege fles mee die je na de douane opvult met water. Dit kan in het vliegtuig fijn zijn.